Savanyúság felöntőlé készítéséhez:
Adagolás: A tasak tartalma 5 liter savanyúság felöntőléhez elegendő. A tasak tartalmát, a fűszereket, ezen kívül ízesítőket keverje el 5 liter vízzel, és forralja fel, majd hűtse ki. A továbbiakban a szokásos módon járjon el.
Befőttek, gyümölcsszörpök készítéséhez:
Adagolás: A tasak tartalma 4 liter befőtt felöntőlé, esetleg szörp készítéséhez elegendő. Befőtt készítés: A tasak tartalmát keverje el 4 liter vízzel, és 2 kg kristálycukorral, majd a felöntőlevet forralja fel. 10 kg megtisztított gyümölcsöt 1 kg-os részletekben adagoljon a felöntőlébe, valamint gyöngyözésig főzze. A gyümölcsöt töltse üvegekbe, majd a szirupot felforralva, öntse rá a gyümölcsre.
Gyümölcsszörp: Az elkészített gyümölcsszörpből vegyen ki 0,2 l-t, továbbá keverje el benne a tasak tartalmát, majd oldódásig melegítse. A kihűlt szörpöt keverje bele a szörp többi részébe.
Tárolása: Száraz, hűvös helyen, egyéb vegyi anyagoktól elkülönítve tárolandó! Gyermekek elől elzárva tartandó!