Uborka: Középkorai, közepesen erős növekedésű, túlnyomóan nővirágú fajta. Magas terméshozamú, keseredésmentes.
Kapor: Fiatal levélzetét, virágos szárát és magját frissen és szárítva ételek, saláták ízesítésére, uborka konzerválásához használják.
A két nővény a savanyúság készítés kkiváló kombinációja.
Magszalagos termesztés:
- Az aprómorzsásra előkészített földterületen húzzunk 1-1,5 cm mélységű barázdát.
- A perforáció menténszétszedett szalagot a barázdába helyezzük, a szalagvégeket belenyomkodjuk a földbe, hogy ne fújja el a szél.
- A még nyitott barázdát alaposan beöntözzük, elősegítve ezzel a jó talajzáródást.
- A magágy takarást vékonyan, aprómorzsás humuszban gazdag földdel végezzük, majd a talajt kissé tömörítjük. Az így elkészült vetést ismét megöntözzük és kelésig nedvesen tartjuk.